Gerontološki centar – Zrenjanin

GERONTOLOŠKI CENTAR DOMAĆIN JAVNE TRIBINE

DSCN1164Zrenjaninski Gerontološki centar je u utorak, 26. maja, bio partner i domaćin socijalnim radnicima iz Srbije i regiona. Izuzetno posećena javna tribina „Socijalni rad između politike i stručnosti“ privukla je, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, poznavaoce ove oblasti iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Republike srpske.DSCN1158 Na početku skupa sa preko stotinu posetilaca, Vukica Čukalović se ispred organizatora obratila prisutnima. Zorica Vučković, direktorka Gerontološkog centra u Zrenjaninu, je podsetila na dugu istoriju institucionalnog socijalnog rada u gradu, a na potrebu konstantne borbe protiv bede i siromaštva građana pozvao je Janjićije Jeremić iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Ispred Grada Zrenjanina dobrodošlicu i uspešan rad javne tribine poželeo je gostima Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika.

U radu tribine, koju je organizovala Unija društava socijalnih radnika Republike Srbije, učestvovali su sa beogradskog Fakulteta političkih nauka Prof. dr Dragoslav Kočović i Prof. dr Milan Petričković, zatim diplomirani socijalni radnik Ružica Milošević iz centra za socijalni rad u Osijeku, Jasmina Zagorac, master student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Saša Jovanović, iz Gradskog centra za socijalni rad u Jagodini, i Biljana Jelenić iz Centra za socijalni rad u Aleksincu.

Posle izlaganja radova usledila je diskusija učesnika tribine, a zatim su usvojeni zaključci kao mogući predlozi koji će se koristiti prilikom izrade zakona iz oblasti socijalne zaštite.