Gerontološki centar – Zrenjanin

POZNATI POBEDNICI KVIZA

DSCN1145Finale kviza je donelo potpunu neizvesnot kada je reč o sveukupnom pobedniku. DSCN1150Pravo da se nadmeću za titulu su kroz kvalifikacije stekle tri ekipe. Posle prikazanog ujednačenog znanja tokom kviza do prvog mesta, kazano sportskim rečnikom, došlo se tek u produžetku. Radmila Kuzmanov, Diana Štefkić, Nada Cvetkov i Vitomir Ćurčin su pobedili. Na drugo mesto su se plasirali Ljiljana Šmital, Olgica Mavrenski, Slavna Jevremov i Milovan Živković, dok su u velikom finalu treće mesto zauzeli Milica Blagojević, Pavka Martinović, Mihailo Šerifović i Živa Laletin.

Pitanja su postavljana iz opšte kulture a da bi se pobedilo bilo je potrebno još znanje iz književnosti, istorije, arhitekture, sporta i muzike.

DSCN1152Novi programski sadržaj Kluba za stara i odrasla lica privukao je jednako zanimanje takmičara i posetilaca. Završnoj predstavi prethodila su tri polufinalna susreta. Ukupno je nastupilo šest sastava sa po četiri takmičara. Utisak je da se ovoga puta mnogo osoba angažovalo u organizaciji i pripremi. Žiri je zasedao u sastavu Marija Mirković, Ljubomir Brstina i Pavel Žebeljan. O tehnici se starao Eduard Švarcer a voditeljski posao je obavljao Damjan Budurina. Kako je to bilo do samog finala, i u završnom takmičenju članovi muzičke, folklorne i dramske sekcije uneli su u program i zabavni karakter.

Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica, i Katarina Milojević, predsednica, su svim finalistima dodelili na poklon knjige a pobednička ekipa je još dobila nagradni izlet u Kovačicu, Idvor, Uzdin i Belo Blato.

DSCN1154 DSCN1140 DSCN1144 DSCN1147 DSCN1149