Gerontološki centar – Zrenjanin

I KAO “PORED VATRE” I KAO “ZLATAN ZUB” ODLIČAN SU MUZIČKO-SCENSKI PRIKAZ

??????????Programi Radovana Markova i Katarine Milojević imaju mnogo sličnosti sa dobrim vinom.?????????? Poznato je da što duže vino stoji, ono je sve bolje a tako je i sa njihovim projektima. Što su duže na sceni i oni su sve vredniji. Muzičko-scenski prikaz romske muzike i poezije Miroslava Antića je već nekoliko puta repriziran, ali kao da svako ??????????ponovljeno predstavljanje izvođačima uliva sigurnost i program u celini čini kvalitetnijim. U četvrtak 31. marta, sala Kluba za stara i odrasla lica je ponovo bila mala. Vokalno muzička grupa, solisti i orkestar muzičke sekcije priredili su zabavno i razdragano poslepodne. Zaslužuje još da se istakne trud aktera kada je reč o kostimima. Njihova autentičnost je u potpunosti zaokružila muzičko-scenski prikaz.??????????

Muzičke numere je obradio Radovan Raša Markov, poeziju je čitala Katarina Milojević a i ovom prigodom, na početku kulturnog događaja, prisutne je pozdravila Danica Đorđević, rukovodilac Kluba.

U dosadašnjim prilikama program je izvođen pod nazivom “Pored vatre” a ova repriza uz naslov “Zlatan zub”. Da li kao solisti, u duetu ili kvartetu romsku muziku su izvodili Milka Kuridža, Julijana Veskov, Vlasta Momirov, Milovan Živković, Mihailo Šerifović, Milena Radlovački, Panta Josimov, Rosa Marjanović, Slavna Jevremov i Radovan Markov.

?????????? ?????????? ?????????? ??????????