Gerontološki centar – Zrenjanin

IZUZETNO GOSTOPRIMSTVO U ŠUŠARI

IMG_8020 Jednodnevni izlet i poseta Klubu za stare u Šušari, organizovan u sredu, 6. avgusta, ostaće Zrenjanincima u dugom i najlepšem sećanju. Domaćini iz ovog malog naselja u Deliblatskoj peščari nisu štedeli trud, kako bi prvu posetu članovima našeg Kluba učinili što prijatnijom.

IMG_8021A izuzetno bogat program započeo je dobrodišlicom na Vidikovcu. Posle osveženja u lokalnom domu kulture, usledilo je hodanje po dinama. Vrlo živopisnu stazu, dugu 2,5 kilometara, izletnici su obišli upoznajući se sa retkim biljkama, ali i životinjama koje nastanjuju prostor Peščere. Novo iznenađenje za goste iz Zrenjanina je bila poseta prvom vodovodu na ovim prostorima. Reč je o vetrenjači izgrađenoj još davne 1905. godine. Usledili su, u okviru prepodnevnog programa, poseta likovnoj galeriji, razgledanje katoličke crkve, etno kuće na pesku, poseta fazaneriji, degustacija vina iz peska u vinariji „Pajor“ i razgledanje istorijske postavke iz vremena nastanka Šušare.

Sportski program se sastojao od takmičenja u pikadu i šahu. Zrenjaninci Milovan Živković, Mladen Dimitrijević, Sento Đorđević i Slobodan Bukvić su u meču sa domaćinima, po dvokružnom sistemu, izvojevali pobedu od 5:3. Uspešne su bile i takmičarke u pikadu. U konkurenciji šest ekipa naš tim je osvojio prvo mesto. Za zrenjaninski Klub bacale su Ilona Puškaš, Vera Nešić i Jelena Bursać.

U velikoj Sali doma kulture održana je završna svečanost. Posle pozdravnih reči, učenici lokalne Osnovne škole „Branko Radičević“ zabavili su prisutne da bi, zatim, Kulturno-umetničko društvo „Adi Endre“ izvelo „Igre iz Bukovine“. I gosti iz Zrenjanina su se pridružili. Pesmom i igrom učinili su da se poseta Šušari prepričava, kako među onima koji su putovali, tako i među domaćinima.

IMG_8019 IMG_8030 IMG_8033 IMG_8017