Gerontološki centar – Zrenjanin

PROMOCIJA MAGAZINA „PENZIJA“

DSCN0670„Penzija“ , jedini specijalizovani časopis kod nas namenjen penzionerima i starima, predstavljen je korisnicima usluga Gerontološkog centra. O sadržaju, rubrikama i zanimljivim temama koje se mogu naći na stranicama ove novine, govorila je Mirjana Bulatović, urednica „Penzije“.

  • Bavimo se istraživačkim novinarstvom kako bi, pre svega, zadovoljili ineterese starijih i osoba u penziji. Njih je u Srbiji oko 1,7 miliona. Pored niza tekstova sa naših prostora, obrađujemo i teme iz celog sveta za koje smo procenili da izazivaju pažnju naših čitalaca. Magazin je pre 16 meseci pokrenula grupa novinara „Večernjih novosti“. Naši stalni i povremeni saradnici si psiholozi, pedagozi, sociolozi i lekari raznih specijalnosti. Ponosimo se što za naš list još pišu i ilustruju Vanja Bulić, Ljubivoje Ršumović, Ranko Guzina i drugi. Novina izlazi svakog 25. u mesecu, cena joj je 69 dinara a može se kupiti na kioscima i u prodajnim objektima MAXI-ja, rekla je Mirjana Bulatović.

U umetničkom delu programa prilikom predstavljanja časopisa „Penzija“, nastupila je Elena Stanisavljević iz Baletske škole „Lujo Davičo“. Nastupajući na gitari ona je, na zadovoljstvo prisutnih, otpevala nekoliko pesama naših i ruskih autora.

DSCN0672 DSCN0673