Gerontološki centar – Zrenjanin

JUBILEJ GRUPE PIROŠ ROŽAK I IZLOŽBA SLIKA I RADOVA OD VUNE

IMG_7432Pet godina postojanja obeležila je izvorna grupa PIROŠ ROŽAK. Negujući mađarsku muziku i pesmu Margit Kucora, Eržebet Ilić-Keri, Ilona Puškaš i Marija Tot su imale brojne nastupe. IMG_7440Učestvovale su na smotri mađarskih izvornih pesama, povremeno u zrenjaninskom klubu „Šandor Petefi“ repertoarom oduževljavaju ljubitelje mađarske narodne muzike, a prošle godine su na reviji nošnji bile među pobednicama. U četvrtak, 5. decembra, u Klubu za stara i odrasla lica programom „Ni slutile“, obeležile su jubilej. Uz podršku članova muzičke sekcije Kluba, grupa PIROŠ ROŽAK je prisutnima, bilo ih je u izuzetno velikom broju, priredila vreme za uživanje.

Muzičkom programu u Klubu za stara i odrasla lica prethodilo je otvaranje izložbe slika i radova od vune. U okviru projekta „Podržimo aktivnu starost“, koji je finansirao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, realizovana je slikarska radionica. Viorel Flora, akademski slikar, pružio je stručnu pomoć učesnicima projekta. U edukaciji pustovanja vine instruktorka je bila Milica Rabasović. „Na ovaj način su zadovoljeni afiniteti i interesovanja članova Kluba. Ovim putem se promoviše ideja permanentnog obrazovanja u trećem životnom dobu“, zabeležila je Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, u katalogu koji je štampan povodom izložbe.

Na početku ovih dešavanja prisutnima se obratila Zorica Vučković, direktorka Gerontološkog centra, ne krijući zadovoljstvo zbog izuzetnog angažovanja ali i veoma kvalitetnog rada članova Kluba za stara i odrasla lica.

IMG_7446IMG_7452IMG_7456IMG_7458IMG_7459 IMG_7444IMG_7425  IMG_7426IMG_7427