Gerontološki centar – Zrenjanin

IZLOŽBA SLIKA UZ POEZIJU I PROZU

   DSCN0443   Mada tematski različita, dva lepa događaja odvila su se u četvrtak, 12. decembra, u Klubu za stara i odrasla lica. Najpre je Ljiljana Tešin Jovanović priredila još jednu samostalnu izlozbu slika, ovog puta pod nazivom „Povratak ljubavi“, da bi se u drugom delu programa posetiocima obratili ljubitelji prDSCN0446oze i poezije.

Ljiljana Tešin Jovanović je član likovne sekcije Gerontoloskog kluba od 1996. godine. U svom likovnom izrazu najčešće se opredeljuje za pejzaže, mrtvu prirodu i apstrakcije. U toku slikarske karijere imala je nekoliko kolektivnih i samostalnih izložbi, uzimala je učešće u likovnim kolonijama. Za svoje radove dovijala je pohvale i nagrade. Član je Udruženja likovnih amatera Zrenjanina.

  • Ta neskrivena želja umetnice da nas uvede u pomalo setni ambijent svog pejzaža, budi u našoj svesti brojna nostalgična prisećanja, i mi se, namah, poistovećujemo sa njegovom strukturom i literarnim nabojem, zapisao je, izmedju ostalog, Stanko Ž. Šajtinac, sekretar zrenjaninskog Saveza amatera, u katalogu.

Nastavak popodneva pripao je ljubiteljima proze i poezije. Sumirani su nastupi članova ove sekcije pri Klubu za stara i odrasla lica, na književnim konkursima tokom 2013. godine.

  • Zapaženi su bili nastupi naših članova tokom godine. Čak 33 pesme i tri priče, radovi 14 autora, ušlo je u zbornike. U Vršačkom peru, Banatskom peru Žitište i Tragovima na pesku Bečej, publikovane su pesme i priče autora iz Zrenjanina, sa zadovoljstvom je istakla Katarina Milojević, rukovodilac sekcije.

U nastavku programa uglavnom su se sami pisci predstavili publici. Stojanka Milin, Bratislav Veličković, Milorad Martinov, Lazar Laušev, Mirjana Levakov, Biljana Dimitrijević Martinov, Milena Anović, Katarina Milojević, Biljana Grošin, Mica Nikolić, Emilija Đurđev, Mirjana Draganov, Olivera Blažin i Živojin Kojić su nisioci uspeha stvaralaca u Sekciji ljubitelja proze i poezije.

Da sva ova dešavanja dobiju kvalitetnu muzičku podršku potrudili su se članovi muzičke sekcije Kluba.

DSCN0445DSCN0444DSCN0438DSCN0442DSCN0441