Gerontološki centar – Zrenjanin

KOLEKTIVNA REŽIJA ZA MIKU ANTIĆA

DSCN1284Kulturna jesenja dešavanja u Klubu za stara i odrasla lica uzimaju maha. Članovi sekcije ljubitelja poezije i proze izveli su u četvrtak, 10. septembra, program posvećen proslavljenom poeti Miroslavu Antiću.DSCN1286 Na repertoaru su se našle brojne njegove pesme. Stihove ovog autora govorili su Biljana Dimitrijević Martinov, Bratislav Veličković, Mira Draganov, Đuđa Grujin, Milorad Martinov, Ljiljana Šmital, Vitomir Ćurčin, Mica Nikolić, Dragica Kapuši, Draginja Milović, Dušan Bojinović i Mirjana Levakov.

DSCN1287Odličnom umetničkom utisku doprineli su orkestar muzičke sekcije (Vasilije Marijanu, Zoran Kavalić i Radovan Markov) i solisti Rosa Marjanović, Vlastimir Momirov, Slavna Jevremov, Julijana Veskov, Milka Kuridža, Mihailo Šerifović i Milena Radlovački. Izvođene su starogradske i romske pesme.

  • Režiju ovog programa potpisuju članovi naše sekcije. Zajedničkim snagama, uz brojne pojedinačne predloge i sugestije, smo došli do njegovog sadržaja. Verujem da smo novim pristupom dali kvalitet više događajima u Klubu, prokomentarisala je zbivanje u četvrtak Katarina Milojević, predsednica sekcije ljubitelja poezije i proze i istovremeno predsednica Kluba.

Na samom početku, u uvodnoj i pozdravnoj reči, posetiocima se obratila Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica.

DSCN1283 DSCN1293 DSCN1290