Gerontološki centar – Zrenjanin

КВАЛИТЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЧЛАНОВЕ И ПОСЕТИОЦЕ КЛУБА

DSCN0237У Клубу за стара и одрасла лица већ одавно нема обичних програмских дружења. Тако је већ из недеље у недељу, из месеца у месец, речју у дужем периоду. DSCN0230Најновији доказ је програм секције љубитеља поезије и прозе а уз свесрдну помоћ чланова музичке секције. У четвртак, 16. марта, уживали су посетиоци и извођачи. Програм „Песничка казивања“ је осмислила Катарина Милојевић. За ову прилику позвала је поете, приповедаче, солисте и музичаре. Ако је утицај долазећег пролећа на све присутне био приметан, од тога знатно упечатњивији су DSCN0234били извођачи. Говорили су надахнуто своје старе и нове песме и приче. Даница Ђорђевић, руководилац Клуба, је и сада са посебним сензибилитетом истакла значај појединаца који ће наступати, а да, при томе, сасвим стави у страну свој организациони допринос.

Рецитовало се, приповедало, певало и музицирало. Од чланова секције DSCN0221љубитеља поезије и прозе представили су се Павка Мартиновић, Радмила Кузманов, Драгиња Миловић, Спасенија Стојковић, Ђурђинка Грујин, Јелена Бурсаћ, Мирјана Леваков, Љиљана Шмитал, Стојанка Милин, Биљана Грошин, Мира Драганов и међу овим бројним дамама, Драгутин Зечевић и Витомир Ћурчин.

Ауторка програма је одабрала и солисте. Поезији и прози је песма била подршка и надахнуће. Певали су Радован Раша Марков, Властимир Момиров, Љиљана Бјелић, Вероника Чикош, Маргит Куцора, Роса Марјановић, Никола Бракус, Славна Јевремов, дует Милка Куриџа и Јулијана Весков, и Милена Радловачки.

Сви учесници су, на крају програма, заједно отпевали песму, а тада и током поподнева, пратио их је оркестар на чијем челу је био Василије Маријану и чланови Никола Бракус, Зоран Кавалић и Радован Марков.

DSCN0223 DSCN0226 DSCN0231 DSCN0233 DSCN0240