Gerontološki centar – Zrenjanin

СНОВИ СТОЈАНКЕ МИЛИН ЈАВОМ КРУНИСАНИ

DSCN0162Песникиња Стојанка Милин је своје снове јавом крунисала. Током 15 година уметничког стваралаштва са великог броја књижевних конкурса доносила је награде и признања а њени радови су DSCN0176објављени у готово стотину зборника. Што у земљи али и иностранству. Пише стихове за најмлађе и одрасле. Стојанка Милин је у среду, 15. марта, у Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“ за своје пријатеље и поклонике одржала изузетно успешно вече поезије. Пред публиком, која је до последње столице попунила места, одржани су „Моји снови јавом крунисани“. На позивници за овај догађај Стојанка је записала „У глави се роди, да нестане не сме – главу ослободи па пређе у песме“.

Двадесет година је чланица Клуба за стара и одрасла лица а литерарног пера латила се 2002. Објавила је седам књига својих прича и песама и две књиге као коаутор. О томе је посетиоце у улози водитеља упознао Лазар Лаушев, такође песник. Стојанка Милин је, затим, говорила своје стихове.

  • Стицајем животних околности нисам постала наставник српског језика и књижевности, већ сам се запослила у банци. Радећи на књиговодственим пословима у пензију сам отишла из „Војвођанске банке“. Велику подршку у раду дао ми је супруг Љубомир (почасни председник Клуба за стара и одрасла лица), изјавила је Стојанка Милин непосредно пред почетак књижевне вечери.

Говорећи о сарадњи Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ и Геронтолошког центра, односно Клуба за стара и одрасла лица, присутне је поздравила Јелена Ђорђевић. У име Клуба посетиоце је о каријери ауторке песничког сусрета упознала Даница Ђорђевић. Музичку подршку Стојанки Милин је пружио Зоран Кавалић, свирајући гитару.

DSCN0168 DSCN0169 DSCN0172