Gerontološki centar – Zrenjanin

„NADA I PRIJATELJI“ ZA PRIJATELJE U PUBLICI

DSCN2147Pokazala je Nada Cvetkov veliku meru ukusa prilikom odabira poezije i pesama kojima je obeležila svoj deveti samostalni program u Klubu za stara i odrasla lica. Imala je izrazit kritički stav kada je birala ko će govoriti stihove a ko će, uz pratnju klubskog orkestra, nastupati kao solista. „Nada i prijatelji“, kako je glasio naslov programa održanog u četvrtak 7. aprila, u potpunosti su razgalili prijatelje u publici.

  • DSCN2155Ovaj program posvećujem životu, ljubavi i zdravlju. Zato sam pozvala veliki broj prijatelja izvođača ali i prijatelja posmatrača. Očekujem da ćemo se dobro zabaviti i bar za vreme provedeno u Klubu, biti daleko od nekih ozbiljnih tema, rekla je pre početka programa Nada Cvetkov, obračunski službenik u penziji i oko DSCN2161dvadeset godina članica Kluba za stara i odrasla lica. A tokom samog izvođenja, najavljujući svoje goste izgovarala je: „Dan ljubavi slave i stari i mladi, stari u sećanju a mladi u nadi“, „Tako malo ima ljubavi među ljudima. Ko ume da voli ne bi trebalo ništa drugo da radi“, Osmog marta žene postaju prave vođe, vode kući pijane muževe iz kafane“, „Kad nekoga voliš, znači da si uzrok njegove sreće“,…

DSCN2167A da se sa druženja ponesu najlepši utisci potrudili su se kada je o poeziji i prozi reč Bratislav Veličković, Mica Nikolić, Mira Draganov, Ljiljana Šmital, Dragica Kapuši, Vera Lazić i Vitomir Ćurčin. Pevali i svirali su Rosa Marjanović, Slavna Jevremov, Vlastimir Momirov, Borislav Nikin, Mihailo Šerifović, Milka Kuridža, Julijana Veskov, Radica Jankov, Ljilja Bjelić, Milena Radlovački, Milovan Živković, Margit Kucora, Eržebet Keri Ilić, Pavel Žebeljan, Veljko Jovanović, Bratislav Veličković, Milorad Martinov, Vasilije Marijanu, Zoran Kavalić, Nikola Brakus i Radovan Markov.

Pozdravnim rečima posetiocima se na početku programa obratila Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica.