Gerontološki centar – Zrenjanin

„PORED VATRE“ NA BEOGRADSKOM SAJMU

Kališ i sajam 005Članovi Kluba za stara i odrasla lica bili su posetioci ali i akteri Sajma za treće doba, koji je u Beogradu početkom aprila održan po treći put. Na manifestaciji, Kališ i sajam 026 čiju organizaciju potpisuju Skupština Grada Beograda i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, građanima sa 55 i više godina bile su ponuđene brojne usluge, popusti, proizvodi i programi. Počev od besplatne masaže, merenja pritiska, merenje šećera u krvi, provere dioptrije, pa sve do popusta za letovanja i vikend putovanja. Veliki materijalni udeo svemu tome dale su društveno odgovorne kompanije.

Kališ i sajam 010U zabavnom delu ove manifestacije aktivisti kluba iz Zrenjanina su nastupili izvodeći program „Pored vatre“ autora Radovana Markova. Uradili su to, kao i u nekoliko prethodnih prilika, na način koji je skrenuo pažnju posetilaca sa drugih događaja. I mediji su pokazali veliko interesovanje za dešavanja na štandu Zrenjaninaca. Romska muzika u interpretaciji Rose Marjanović, Vlastimira Momirova, Slavne Jevremov i Milene Radlovački, uz pratnju orkestra muzičke sekcije, bila je pun pogodak za afirmaciju Kluba. Naravno da ni takmičenje u plesu nije moglo da prođe bez naših članova. Izveštač kaže da su Veljko, Jelica, Dule, Margita i Drago bili igrački izuzetno raspoloženi.

Pre odlaska na Sajam članovi Kluba za stara i odrasla lica su u potpunosti iskoristili lepo vreme i razgledali Kalemegdansku tvrđavu.

Kališ i sajam 053 Kališ i sajam 051 Kališ i sajam 025 Kališ i sajam 023