Gerontološki centar – Zrenjanin

НАДАХНУТО ОДИГРАНЕ БАНТСКЕ НАРАВИ

DSCN1634На текст Зорана Петровића, у режији Јованке Ђатков а у извођењу чланова драмске секције није могло бити другачије, смех и аплаузи, аплаузи и смех. У Клубу за стара и одрасла лица је у четвртак, 1. јуна, пред великим бројем посетилаца, изведен програм „Па изволте у Сакуле“.

DSCN1632Много пута позоришно извођен Петровић је и сада у Клубу изузетно добро примљен. Глумци аматери су DSCN1627томе дали највећи допринос. Уживљавајући се у додељене улоге, ликове представе су одиграли тако да је публика, у неким ситуацијама, реаговала као да су у питању глумци професионалци. Здушним аплаузом. Банат, нарави становника, менталитет и њихови обичаји верно су репродуковани.

Јованка Ђатков, руководилац драмске секције и пензионисани професор српског језика и књижевности, је четврти пут, у Клубу за стара и одрасла лица, приредила свој ауторски програм. Могло би се рећи најбољи до сада. А глумили су Душан Ђуричин, Катарина Милојевић, Драгиша Бабин, Маргит Куцора, Славна Јевремов, Милена Радловачки, Властимир Момиров, Вељко Јовановић, Јелица Виријевић и Милош Ђатков.

Банаћанима је музика део готово свих дешавања. Потпору глумачком делу дао је оркестар. Предводио га је Василије Маријану на хармоници, Зоран Кавалић је свирао гитару а Никола Бракус је наступао на тамбурици. Солисти су били Властимир Момиров, Славна Јевремов и Милена Радловачки.

Уводном речи Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, је најавила успешно драмско поподне.

DSCN1614 DSCN1617 DSCN1628