Gerontološki centar – Zrenjanin

ЦЕЛОДНЕВНО ДРУЖЕЊЕ СА НОВОБЕЧЕЈЦИМА

IMG_9200У оквиру сарадње са сродним организацијама, Клуб за стара и IMG_9202одрасла лица је угостио чланове Клуба за дневни боравак пензионера из Новог Бечеја. Размена сусрета траје већ годинама, па је и ово целодневно дружење у уторак, 30. маја, протекло као „дланом о длан“.

DSCN1611Током преподнева Новобечејци су посетили неке од зрењанинских знаменитости. Приликом упознавања са њиховом историјом на услизи им је била туристички водич Изабела Хеђи. Гости су прво били у Руској цркви. У наставку програма боравили су у Римокатоличкој цркви (катедрали) светог Ивана Непомука. Двадесетак гостију из суседне општине је потом обишло сталну поставку Народног музеја. Време за предах и одмор проведено је у Градској башти, а приликом разгледања Градске куће, посебно интересовање су испољили за витраже велике уметничке вредности Мудрост, Правда и Моћ.

После ручка у Геронтолошком центру, на летњој тераси Клуба је изведен програм у част гостију. Наступили су хор, под диригентским руководством професора Бранислава Гагића, солисти Маргит Куцора и Роса Марјановић, дует Јулијана Весков и Милка Куриџа, као и чланови фолклорне секције, коју води Вања Илијев. Оркестар је био у саставу Василије Маријану, Зоран Кавалић и Никола Бракус. Задовољсто гостију из Новог Бечеја је било видљиво кроз њихову заједничку песму и игру са актерима програма.

Клуб за дневни боравак пензионера је организациони део Дома за одрасле „Свети Василије Острошки – Чудотворац“ у Новом Бечеју. У октобру ће обележити јубилеј, двадесет година постојања и рада.

DSCN1599 DSCN1601  DSCN1613DSCN1602