Gerontološki centar – Zrenjanin

НОВИ ПОДОВИ И МЕДИЦИНСКА СИГНАЛИЗАЦИЈА ЗА БРЗУ И КВАЛИТЕТНУ УСЛУГУ

gerontološki_600_600У складу са високим нормативима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите, поред постојећих јављача пожара и видео надзора, сада је урађена реконструкција подова и пуштена у рад медицинска сигнализација у Б објекту.

  • Реконструкција подова и постављање нове подлоге од каучука, која је једноставна за свакодневно одржавање хигијене, задовољава висок стандард потребне чистоће. Наши корисници употребљавају помагала и инвалидска колица, тако да је од изузетне важности да подлога по којој се крећу буде од неклизајућег материјала, а све просторије, на тај начин, приступачне и безбедне. Осим подова урађена је медицинска сигнализација. Реализовали су је Виктор Ротариу, инг. производног машинства, и Душко Вакаров, електротехничар аутоматике, запослени у Геронтолошком центру у сектору одржавања. Својим драгоценим знањем они су омогућили најбржу комуникацију између корисника и медицинског особља, рекла је Тања Живанов, вршилац дужности директора Геронтолошког центра.
  • Корисницима је омогућено да само притиском на тастер позову у помоћ медицинско особље. Тастери су постављени у собама поред кревета али и купатилима. Медицинско особље има на контролној табли звучни и светлосни сигнал из које собе долази позив и реагује најбрже могуће. Тек по њиховом доласку у собу корисника одакле је упућен сигнал, тастер се ресетује. На тај начин смо сигурни да је указана правовремена и стручна помоћ, изјавила је Нада Карамарковић, главна сестра у Центру.