Gerontološki centar – Zrenjanin

УЖИВАЊЕ ДЕЦЕ И РАДОСТ ОДРАСЛИХ УЗ „ЦРВЕНКАПУ“

DSCN5343_resizeДеца из зрењанинског вртића „Полетарац“ су са уживањем одгледала луткарску представу „Црвенкапа“. Извођачи представе, чланови креативне секције Клуба за стара и одрасла лица, нису DSCN5345_resizeништа мање били задовољни.

  • У години међугенерацијске солидарности наши активисти ће извести неколико програма за малишане. Прва искуства су више него охрабрујућа. Следећи корак ће вероватно бити посета другим вртићима у граду а затим и заједничке креативне радионице и потпуно равноправна уметничка сарадња деце и одраслих, рекла је у најави представе Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица.

Коначно, најмлађи су „Црвенкапу“ и њену баку и спасли од злог вука. Да није било њихових реакција, упозорења и бодрења, питање је да ли би храбри ловац изашао као победник. Све ово се дешавало у петак, 24. фебруара, у вртићу „Полетарац“.

Славица Богдановић, социјална радница, ову представу двоструко потписује. Најпре као особа која је руководила израдом пињол лутака у креативној секцији, иначе главних јунака „Црвенкапе“, а онда и као ауторка луткарског комада. У томе је имала предане сараднике, „креативце“ и глумце, Катарину Милојевић, Јелену Бурсаћ, Душана Ђуричина, Љиљану Вељић и Вељка Јовановића.

DSCN5348_resize DSCN5352_resize DSCN5356_resize