Gerontološki centar – Zrenjanin

ПРАЗНИЧНЕ ЧЕСТИТКЕ ХОРА

dscn4837 dscn4817 dscn4822

Прве празничне честитке поводом долазећих празника суграђанима је упутио хор Клуба за стара и одрасла лица, односно зрењанинског Геронтолошког центра. У Барокној сали Градске куће у петак, 16. децембра, на програму је било „Вече староградских песама“. Хором је дириговао професор Бранислав Гагић.

  • Хор постоји већ двадесетак година. Све до ове године био је секција градског удружења пензионера, да бисмо се од недавно придружили Геронтолошком центру. Овај годишњи концерт је у ствари сумирање досадашњег рада. Преко тридесет чланова је вредно вежбало а на репертоару су нам староградске песме и романсе, рекао је у уводној речи Гагић.

Првих неколико тачака извели су гости хора. Били су то корисници услуга Геронтолошког центра који су обухваћени музичком терапијом. За уложени труд и умеће публика их је наградила громогласним аплаузом. У наставку програма „Романтичари са Бегеја“, како себе за сада неслужбено називају, разгалили су посетиоце и учинили да са овог музичког догађаја понесу одличне утиске. У оркестарској пратњи били су Василије Маријану, наступао на хармоници, и Слободан Антонин, свирајући гитару.

dscn4811 dscn4827 dscn4830