Gerontološki centar – Zrenjanin

УМЕТНИЧКИ ДАР БИЉАНЕ ГРОШИН

dscn4800Да се између различитих уметности не могу повући јасне границе види се и из примера Биљане Грошин.dscn4806 Свој радни век одрадила је успешно у просвети као наставница ликовне културе а сада као пензионерка пише песме и постиже значајне успехе на конкурсима поезије. У наставку добре сарадње између две зрењанинске институције, Народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ и Геронтолошког центра, у четвртак, 15. децембра, Биљана Грошин је у Библиотеци одржала „Поетско вече“.

У току „службовања“ у основним школама у Новом Милошеву и зрењанинском „Другом октобру“, могло се чути овом приликом, ученици Биљане Грошин су освајали бројна ликовна признања. Сада то чини њихова некадашња наставница на књижевним конкурсима. У преко двадесет зборника и часописа објављивала је своје песме и понела похвале и признања. Од Ниша, Суботице, Чачка, Младеновца,… На конкурсу родољубиве поезије у Барајеву освојила је прву награду, на „Шумадијским метафорама“ у Младеновцу била је друга. Чланица Клуба за стара и одрасла лица је пет година и за то време пише интензивно. Занимљиво је да је успела да сачува у својој збирци и једну од најстаријих песама, написану у 5-6. разреду основне школе.

    Први наступ у Градској библиотеци неког од чланова секције љубитеља прозе и поезије из Клуба за стара и одрасла лица би, ипак, требало да одржи пре мене неко други. Мислим најпре на Стојанку Милин али и Лазара Лаушева. Пошто није тако било, потрудићу се да на најбољи начин присутне упознам са својом поезијом, речи су Биљане Грошин.

O stvaralaštvu Biljane Grošin govorile su Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, i Jovanka Đatkov, moderator ove književne večeri.

dscn4810 dscn4802 dscn4808