Gerontološki centar – Zrenjanin

СЛАВИТИ ЖИВОТ ПОРУЧУЈЕ АНДРИЈА ТИХИ

dscn5029Нимало није било тихо у четвртак, 22. децембра, у Клубу за стара и одрасла лица. Звуци хармонике, песма и смех раслегали су се салом, иако је програм припремио брачни пар Тихи, Андрија и Аница.dscn5030 У свом трећем самосталном програму Андрија је изабрао народне песме које су наџивеле време свог настајања и постале народно музичко добро. Наступајући на хармоници многе од њих је отпевао заједно са посетиоцима. Аница је добила у задатак да увесељава присутне. Читајући вицеве и шале о Лали и Соси успела је да разгали присутне.

dscn5032Андрија Тихи је професор историје у пензији. Последње дане у просвети провео је у зрењанинској техничкој школи. Овај 70-то годишњак каже да је по националности ОПТИМИСТА.

  • Нема тог недостатка који не може да се надокнади. Ни видећи нису свевидећи. Свако од нас има неку ману, што само по себи није непремостиво, него може бити проблем у томе како се појединац са тим носи. Живот треба славити и покушавам да научим и друге да га славе, истиче Андрија Тихи, који је без вида остао неколико дана по рођењу.

У наставку програма приказан је получасовни документарни филм о овом човеку јаке воље и доброг духа. Андрија и Аница Тихи су чланови хора Клуба за стара и одрасла лица. По већ устаљеном обичају ауторско вече је отворила и учеснике најавила Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица.