Gerontološki centar – Zrenjanin

PROGRAM DRAGINJE MILOVIĆ BOGAT KAO RAVNICA

??????????Klub za stara i odrasla lica nastavlja da bude mesto dobrih dešavanja. Već duži period je najveća sala mala ??????????da primi sve koji ovde žele da provedu vreme kvalitetno. Pred velikim brojem posetilaca, među njima je bilo najbližih i prijatelja, Draginja Milović je u četvrtak, 17. marta, veče posvetila ravnici. Banatskoj i vojvođanskoj. U programu „Moja ravnica“ nastupili su članovi Sekcije ljubitelja poezije i proze i članovi Muzičke sekcije. I mada je tek drugi put uredila celovečernji program, uradila je to umešno, kombinujući poeziju, pesmu, prozu i šalu u duhu ovih prostora.

??????????Veće je počelo bećarcem, pa su se onda smeljivali recitatoti, izgovarane su Draginjine, ali i pesme drugih literarnih stvaralaca u Klubu: „Moja ravnica“, „Zrenjanin u srcu Banata“, „Molitva“, „Hleb naš nasušni“, „Seoska idila“, „Dva dorata“,… Solisti su program obogatili, između ostalih, i pesmama „Ravno nigde brda“, „Dorulje“, „Hej salaši na severu Bačke“, „Estike“.

??????????Draginja Milović piše još dečiju i ljubavnu poeziju. Ova penzionisana službenica knjigovodstva, je za program „Moja ravnica“ odabrala brojne saradnike i izvođače. Osim autorke stihove su govorili Mira Draganov, Biljana Dimitrijević Martinov, Milorad Martinov, Đuđa Grujin, Stojanka Milin, Vitomir Ćurčin, Katarina Milojević, Bratislav Veličković, Nada Cvetkov, Ljiljana Šmital, Biljana Grošin i Mirjana Levakov. Za muziku su bili zaduženi Vasilije Marijanu, Zoran Kavalić, Nikola Brakus i Radovan Markov. Svoj glas publici su podarili Slavna Jevremov, Rosa Marjanović, Nikola Brakus, Pavel Žebeljan, duet Milka i Juca, duet Piroš roža, Vlasta Momirov i Milena Radlovački. Na usnim harmonikama nastupili su Bratislav Veličković i Milorad Martinov a viceve o lali pričao je Miloš Đatkov.

Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, je otvorila veče posvećeno ravnici a Katarina Milojević, predsednica Kluba, je napravila uvod u deševanje.

?????????? ?????????? ?????????? ??????????