Gerontološki centar – Zrenjanin

PROMOCIJA ZBORNIKA „UZLET UMA KRILIMA JESENI“

[singlepic id=745 w=126 h=95 float=left]Predstavili su stvaraoci poezije i proze u četvrtak, 10.oktobra, svoje najbolje radove. Promovisan je treći zbornik pesama i priča, ovog puta pod nazivom „UZLET UMA KRILIMA JESENI“. Autori, njih 15, okupljeni u sekciji „Ljubitelji poezije i proze“ Kluba za stara i odrasla lica (Gerontološki klub), imali su dobre razloge da se pojave  u sali prepunoj posetilaca. Svako od njih, nadahnuto govoreći svoje stihove ili priče, uspeo je da podstakne emocije gledalaca. Svesrdnu pomoć imali su i ovom prilikom od članova muzičke sekcije.

Ovom bogatom kulturnom događaju doprinos su dali ljubitelji likovne umetnosti, pa je, u četvrtak istovremeno, otvorena izložba članova likovne sekcije. Izloženo je tridesetak radova u različitim slikarskim tehnikama.

Kako to biva u ovim prilikama, Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, je održala pozdravnu reč, Stojanka Milin je bila uvodničar i voditeljka programa, a Milena Anović je prisutne upoznala sa recenzijom Zbornika, koju je napisao Nikola Vasić.

U umetničkom literarnom delu govorili su stihove i priče Milena Anović, Olivera Blažin, Bratislav Veličković, Biljana Grošin, Biljana Dimitrijević Martinov, Mirjana Draganov, Emilija Đurđev, Živojin Kojić, Lazar Laušev, Mirjana Levakov, Milorad Martinov, Stojanka Milin, Katarina Milojević, Milica Nikolić i Spasenija Stojković. Izvornim narodnim pesmama predstavili su se Paja Žebeljan, Milena Radlovački, Rosa Marjanović, Ljuba Milin, Ljiljana Bjelić, Mihailo Šerifović  i Milovan Živković  Žika. Na harmonici i gitari pratili su ih Vasilije Atanasiju i Zoran Kavalić.