Gerontološki centar – Zrenjanin

ПРВО АУТОРСКО ВЕЧЕ БОРИСЛАВА НИКИНА

dscn3967 dscn3974 dscn3979 dscn3981

Своје прво ауторско вече у Клубу за стара и одрасла лица Борислав Никин је искористио на најбољи могући начин. Заједно са својим гостима приредио је музичку представу за добро расположење гледалаца. За то му није требало много, „само“ истанчан музички укус и надахнути извођачи. У четвртак, 1. децембра, Борислав Никин је у Клубу програмом „Никад није касно“ успешно дебитовао.

И као студент али и као професор, осим електротехнике, математике и физике, показивао је велико занимање за музику. Сматра да се те ствари, иако сасвим различите, јако добро допуњују. Никин је дипломирао на електротехничком факултету у Београду. Четворогодишњи боравак у Америци искористио је да у Њујорку заврши студије математике. По повратку у отаџбину овај рођени Зрењанинац је најпре магистрирао, а затим и докторирао физику.

  • Много времена сам проводио за катедром. У неколико градова бивше државе али и у Зрењанину. Годинама сам у Новом Саду, на Медицинском факултету био стручно ангажован. У пензију сам отишао 2001. а већ десет година сам члан Клуба за стара и одрасла лица. Мада сам гостовао као извођач у бројним претходним програмима, одлучио сам да под слоганом „Никад није касно“ и сам приредим целовечерњи догађај, рекао је пре наступа Никин.

У извођењу старих народних и староградских песама домаћину је помагала одлична екипа солиста и оркестар. То су Панта Јосимов, Милка Куриџа, Славна Јевремов, Никола Бракус, Роса Марјановић, Милена Радловачки, Анка Хајду и дует Маргит Куцора и Ержебет Кери Илић. У оркестру су били Василије Маријану, Никола Бракус, Зоран Кавалић и Радован Марков. Део програма био је посвећен поезији, стихове је говорила Љиљана Шмитал. Најављујући дешавање Даница Ђорђевић, руководилац Клуба за стара и одрасла лица, је изразила задовољство што се Борислав Никин одважио да, после деценије активизма у Клубу, самостално уреди музички програм.

dscn3976 dscn3972 dscn3970 dscn3966 dscn3973