Gerontološki centar – Zrenjanin

„РАЗВЕЈАНА ЗРНЦА СРЕЋЕ“ НА КЊИЖЕВНИМ КОНКУРСУМА

dscn4370Већ четрнаест година Стојанка Милин марљиво и педантно сумира резултате чланова секције љубитеља поезије и прозе на књижевним конкурсима. На истеку ове године подаци су изврсни. dscn4375У то су се уверили и посетиоци књижевне вечери „Развејана зрнца среће“ у Клубу за стара и одрасла лица. Поезија и музика, по замисли Стојанке Милин, доминирали су простором Клуба. Нема од двадесет расписаних литерарних конкурса у Србији и два у иностранству (Швајцарска и Аустрија) а да Зрењанинке и Зрењанинци нису својим радовима бар били уврштени у зборник. У четвртак, 8. децембра, у Клубу је било угодно и забавно.

dscn4387„ Вршачко перо“, „Гарави сокак“ у Инђији, Хаику фестивал у Оџацима, у Кикинди конкурс „Душко Трифуновић“, поете у Суботици „Палић“, у Београду „Мала птица“, на фестивалу поезије у Барајеву, „Кипријан Рачанин“ у Бајиној Башти, „Клуб 21“ у Смедеревској Паланци, на „Рудничким врелима“ у Горњем Милановцу,dscn4369 у Раковици на „Међународном сабору духовне поезије“, затим „Ноћ боема“ у Инђији, па „Вршачка поетска сусретања“, следи житиштанско „Банатско перо“, конкурс београдског листа „Пензин“, дружење у Младеновцу, учешће на „Жуборима са Моравице“ у Ивањици, у Голубовцима је Удружење „Визија“ угостило песнике, следи Културни центар у Горњем Милановцу и „Завичајна поезија“ у Суботици, на сваком од ових догађаја имали смо запажено учешће. Или кроз награде и признања, односно објављивањем наших радова у зборнцима са ових манифестација, рекла је Стојанка Милин.

Обраћајући се посетиоцима Катарина Милојевић, председница Клуба за стара и одрасла лица и руководилац литерарне секције, се захвалила на овогодишњем труду чланова. И Стојанки Милин, као најуспешнијој на конкурсима, али и Биљани Грошин, Лазару Лаушеву, Милораду Мартинову,…

Међу успешним учесницима конкурса је Братислав Величковић а своју и поезију чланова секције говорили су Мира Драганов, Мирјана Леваков, Лазар Лаушев, Биљана Димитријевић Мартинов, Драгиња Миловић, док је Витомир Ћурчин присутне добро увеселио својим афоризмима.

Ипак, Стојанка Милин је носилац две награде. Специјалне награде за лепоту хаику циклуса на београдском конкурсу „Мала птица“ и похвале на фестивалу родољубиве поезије, такође у нашем главном граду. Биљана Грошин се из Младеновца вратила са другом наградом за причу. Другу награду освојио је Милорад Мартинов за причу на конкурсу београдског листа „Пензин“. Лазар Лаушев и Витомир Ћурћин су носиоци дипломе „Др Саша Божовић“ за учешће накњижевном конкурсу.

Свечаности књижевних стваралаца из Клуба допринели су солисти и оркестар музичке секције: Панта Јосимов, Милена Радловачки, Милка Куриџа, Роса Марјановић и Славна Јевремов али и инструменталисти Василије Маријану, Зоран Кавалић и Радован Марков.

dscn4371 dscn4376 dscn4379 dscn4382