Gerontološki centar – Zrenjanin

СВЕЧАНО, ЗАБАВНО И РАДНО ЗА ОКТОБАРСКЕ ДАНЕ СТАРИХ

dscn2782Међународни дан старих и Дечија недеља обележени су у понедељак, 3. октобра, на свечан начин у Геронтолошком центру.dscn2793 Најпре је отворена изложба цртежа деце из вртића „Полетарац“ а затим су малишани извели пригодан програм за кориснике. У вечерњим часовима прво је хор Центра, којим руководи Бранислав Гагић, отпевао неколико песама а после тога су оркестар и солисти музичке секције Клуба за стара и одрасла лица приредили нову забаву за особе у Центру.

dscn2796У оквиру богатог музичког програма наступили су Роса Марјановић, Панта Јосимов и Борислав Никин а хармонику, односно гитару свирали су Василије Маријану и Зоран Кавалић. И потпуно су успели у својој намери. Измамили су гласне аплаузе, заједничко певање са корисницима а све уз испуњавање њихових музичких жеља.

  • Током октобра ћемо одржати бројне активности. Имаћемо госте у Геронтолошком центру али ћемо и ми ићи у посете. Прво нас очекује напредна радионица „Декупаж“ са гостујућим инструктором а одмах затим у Основној школи „Жарко Зрењанин“ наши корисници ће бити у улози инструктора. На радионицама школарце ће обучавати за ткање, вез, слану керамику и оригами, рекла је Бригита Међо, радни терапеут.

Програми посвећени старим особама надовезују се гостовањем културно-уметничког друштва из Белог Блата, а редован одлазак у зрењанинско позориште је планиран и за октобар. Једнодевни излет до Новог Милошева и посета Етнографском музеју „Жеравица“ је заказан за 14. октобар. На годишњем концерту Клуба за стара и одрасла лица (18. октобар у великој сали Културног центра) наступиће хор. Два дана касније биће отворена колективна изложба радова корисника у изложбеном простору Клуба уз, такође, пригодан програм. На самом крају месеца одржаће се предавање „Старост у делима светих отаца“ а у вртићу „Полетарац“ корисници услуга зрењанинског Геронтолошког центра ће дечици извести свој програм.

dscn2780 dscn2786 dscn2788 dscn2791 dscn2792