Gerontološki centar – Zrenjanin

УГОДНО УЗ КЊИЖЕВНИ И МУЗИЧКИ ПРОГРАМ

dscn2820Угодно је било провести време у Клубу за стара и одрасла лица у четвртак, 6. октобра. dscn2818Чланови секције љубитељи поезије и прозе, солисти и оркестар музичке секције су у пажљиво осмишљеном програму говорили своје песме, приче и афоризме а музичари извели композиције из категорије незаборавних.

dscn2821Посетиоцима, који су испунили велику салу, се обратила поздравним речима Даница Ђорђевић, руководилац Клуба, а затим и Катарина Милојевић, руководилац секције љубитеља поезије и прозе и ауторка програма.

Већина од њих има иза себе успешна учешћа на конкурсима и књижевним вечерима али и издате књиге. Сваки од књижевних стваралаца је говорио по две своје песме. Радмила Кузманов, Мирјана Леваков, Лазар Лаушев, Стојанка Милин, Биљана Димитријевић Мартинов, Мира Драганов, Пава Мартиновић, Мица Николић и Драгиња Миловић говорили су поезију. Милорад Мартинов је прочитао две своје приче а Витомир Ћурчин је публику забавио својим афоризмима. Нова чланица секције љубитеља поезије и прозе и Клуба Мирјана Николић, иако са изузетно богатом литерарном каријером, је овог пута имала свој књижевни деби у Клубу.

Као солисти у музичком делу овог квалитетног догађаја наступали су Никола Бракус, дует Милка и Јуца ( Милка Куриџа и Јулијана Весков), Славна Јевремов, Роса Марјановић, Властимир Момиров и Милена Радловачки. У оркестру су били Василије Маријану, Зоран Кавалић и Никола Бракус.

 dscn2823dscn2837  dscn2829 dscn2833dscn2819  dscn2840dscn2825