Gerontološki centar – Zrenjanin

TRADICIONALNO KIĆENJE NOVOGODIŠNJIH JELKI

SAM_1446Jedna lepa novogodišnja tradicija u Gerontološkom centru je nastavljena u petak, 20. decembra 2013. godine. Kićenje jelki, novogodišnjeg drveta radosti za decu ali i odrasle, dovelo je u Zrenjanin ovog puta devet takmičarskih ekipa.SAM_1443 Nekoliko stvaralačkih sati proveli su u Centru gosti iz Kragujevca, Mladenovca, Novog Bečeja, Pančeva, Kikinde, Mola, Bačke Palanke, Subotice i Rume, i dve domaće ekipe, Gerontološkog centra i Kluba za stara i odrasla lica. Kao i u ranijim prilikama zadatak je bio zahtevan, da se jelke okite isključivo ukrasima koji su napravljeni u kreativnim radionicama ovih gerontoloških ustanova.

Žiriju nije bilo nimalo lako da izabere pobednike. Ipak, rešenje je nađeno jer je trud 60 učesnika ovog zanimljivog događaja vrednovan na mnogo načina. Diplome su dodeljene za inventivnost, izbor originalnih materijala, maštovitost, stvaralačku slovodu,… Krajnji rezultat je uručeno priznanje svakom timu, pre svega zbog uložene energije i mašte kojima su okitili svoje jelke.

U maniru dobrog domaćina zrenjaninski Gerontološki centar je za sve učesnike organizovao ručak a druženje je nastavljeno uz svirku orkestra muzičke sekcije Kluba za stara i odrasla lica.