Gerontološki centar – Zrenjanin

ZAJEDNIČKI PROGRAM ZDRAVSTVENIH RADNIKA

DSCN0532 Članovi Kluba za stara i odrasla lica, do skora profesionalno angažovani u zdravstu, iskazali su i svoj umetnički senzibilitet. U IMG_7726četvrtak, 13. marta, organizovana je izložba slika i druženje uz poeziju čiji su autori zdravstveni radnici. Olgica Ožegović, Rožika Rašević i Mira Stepanov su predstavile svoje likovne radove, a Olivera Blažin poeziju.

  • Kada je čovek bolan, boli ga i gruba reč. Dobro to znaju naše slikarke, jer su radni vek provele u zdravstvu pomažući ljudima. Danas svoj naboj u duši i želju da nam to prenesu u vidu slike, stiha ili pesme, individualna je stvar, ali i nasušna potreba da svu onu lepotu u duši podele sa ljudima, rekla je na početku voditeljka programa Mirjana Draganov.

U nastavku su se smenjivali recitatori i pevači a sve na zadovoljstvo velikog broja posetilaca u Klubu. U uvodnom delu ovog kulturnog događaja Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica, je pozdravila prisutne. Da prijatan doživljaj bude potpun potrudili su se zatim Bratislav Đorđević, Dragica Kapuši, Rosa Marjanović, Mirjana Draganov, Mihailo Šerifović, Slavna Jevremov, Stojanka Milin, Vlasta Momirov, Mira Levakov, duet Juca i Milka, Ljiljana Šmital, grupa „Piroš rožak“ i Smilja Stojić.

Za izvrsnu muzičku pratnju i ovom prilikom bili su zaduženi članovi muzičke sekcije.

IMG_7724 IMG_7725 IMG_7727 IMG_7728 DSCN0533 DSCN0534 DSCN0535 IMG_7707 IMG_7715 IMG_7717 IMG_7720 IMG_7721