Gerontološki centar – Zrenjanin

ZRENJANINCI UČESTVOVALI U „ZLATNOM DOBU“

IMG_8749Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba“ – ploveće pozorište, dobio je pun kulturni doprinos od strane aktivista Kluba za stara i odrasla lica iz Zrenjanina. IMG_8747Ova trodnevna manifestacija u Beogradu završena je na brodu Jahting kluba „Kej“ plovidbom Dunavom, između ostalog, uz romsku muziku i stihove Miroslava Antića koju su priredili Zrenjaninci. U programu pod nazivom „Pored vatre“ članovi Kluba su oko sto gostiju, što je pun kapacitet broda, razgalili svojim nastupom.

  • U okviru saradnje sa beogradskim klubovima u četvrtak. 24. septembra, iskoristili smo priliku da pokažemo šta znamo i umemo. Malo neobičan ambijent, ali inspiritivan. Vreme nas je poslužilo pa je svaki, od dvadesetak članova Kluba, uživao na „sceni“ ali i prateći druge izvođače, – rekla je ovom prilikom Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica.

Vredi napomenuti da je tokom krstarenja izvedena dramska minijatura „Jezik kompjutera“ naše Stojanke Milin, a program „Pored vatre“ su autorski potpisali Katarina Milojević i Radovan Markov.

Ova dešavanja, tokom tri septembarska dana, organizovali su Gerontološki centar Beograda, beogradski klubovi i dnevni centri, a sve je novčano podržao Grad Beograd.

IMG_8778 IMG_8775 IMG_8744