Gerontološki centar – Zrenjanin

NADA CVETKOV PORUČILA – NEGUJTE LJUBAV

      DSCN1035Nada Cvetkov je, ovog puta kao autor osmog samostalnog programa „Život je lep“, uspela da posetiocima Kluba za stara i odrasla lica priredi raznovrstan, zabavan i kvalitetan program. Pozvala je ova našaDSCN1049 sugrađanka, bogatog životnog iskustva, veliki broj izvođača, njih dvadesetak, i svakom dala priliku da se iskaže. U četvrtak 9. aprila, u sali bez slobodnog mesta, preovladalo je dobro raspoloženje.

     Možda bi kao ilustracija Nadinog samostalnog programa mogle da posluže najave učesnika. „Treba se truditi da (život) što duže traje. Život je škola u kojoj si i đak i učitelj“. „Zdrav život, zdrave navike i muzika, pomažu mi da izgledam sveže i zadovoljno“. „Biram poslove koje mogu da uradim i društvo koje mogu da oraspoložim“. „Krajnje je vreme da u moju penziju stavim kvasac, da bi narasla“. „Kad god zaspim na fotelji sanjam da sam na funkciji“. „Živite dugo i negujte ljubav, mudrost i lepotu. Srce nije stvar i zato ga ne daj lako na dar“,…

     DSCN1044Nada Cvetkov je bila akcijaš na radnim akcijama prilikom izgradnje zemlje posle Drugog svetskog rata, a u penziju je otišla kao radnik „Šinvoza“. Između ta dva perioda i sada se hvali da je žena, majka, baka, prabaka i večiti životni optimista.

     Da posetiocima u potpunosti prenese svoju dobru energiju, pomoć je imala od solistia i orkestra Muzičke sekcije i članova Sekcije ljubitelja poezije i proze.  Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica, je otvarajući dešavanje, pozdravila prisutne sa željom da uživaju u muzici, pesmi i stihovima.


DSCN1053
DSCN1051DSCN1039DSCN1047